@iPoTu Internet Solutions
  • English

[tweakers.net] KPN verhoogt prijzen onbeperkt vast bellen

Door Arnoud Wokke, maandag 2 januari 2012 14:45

KPN verhoogt de prijzen van abonnementsvormen waarbij klanten onbeperkt kunnen bellen met een vaste aansluiting. In ruil daarvoor kunnen klanten voortaan ook onbeperkt bellen naar mobieltjes, wat nu nog apart wordt afgerekend.

De prijzen van InternetPlusBellen voor gewone internetabonnementen gaan het meest omhoog: met 50 procent. Onbeperkt bellen tijdens avonden en weekenden gaat 7,50 euro kosten, voor altijd onbeperkt bellen moet 15 euro worden betaald. De BelVrij-abonnementen voor klanten met een analoge aansluiting gaan minder omhoog, zegt KPN.

De wijzigingen gelden niet alleen voor nieuwe klanten, maar ook voor bestaande klanten. Volgens het belbedrijf worden klanten per brief geïnformeerd over de wijzigingen, die de komende maanden automatisch ingaan. Op basis van het belgedrag van vorig jaar krijgen klanten advies welke abonnementsvorm het beste past.

Met de prijsverhoging kunnen klanten nu ook onbeperkt bellen naar mobiele nummers. Dat wordt nu nog apart berekend op de factuur. Daardoor zijn sommige klanten goedkoper uit, zegt KPN. Het is onduidelijk voor hoeveel mensen dat geldt. De prijzen voor de Onbeperkt Bellen-bundels komen boven op de reguliere abonnementsprijs.

Onbeperkt bellen Adsl (per 19-2) Glasvezel (per 8-3) Analoog (per 1-3)
Weekend 18 euro
(nu: 17 euro)
Avond&weekend 7,50 euro
(nu: 5 euro)
7,50 euro
(nu: 5 euro)
25 euro
(nu: 23 euro)
Altijd 15 euro
(nu: 10 euro)
15 euro
(nu: 10 euro)
35 euro
(nu: 31 euro)