@iPoTu Internet Solutions
  • English

[tweakers.net] KPN verhoogt snelheid mobiel internet voor sommige abonnees

KPN heeft de snelheid verhoogd van mobiel internet voor abonnees met Surf & Mail data-abonnementen die zijn verkocht tot begin 2011. Dat heeft de provider laten weten in een sms die gestuurd werd aan klanten.

Diverse tweakers zeggen van KPN een sms te hebben gekregen waarin een snelheidsverhoging wordt aangekondigd. De downloadsnelheid wordt volgens het sms-bericht verhoogd van 1Mbps naar 14,4Mbps en de uploadsnelheid van 0,4Mbps naar 2Mbps. Klanten die een downloadsnelheid van 384Kbps hadden, krijgen een snelheidsverhoging naar 2Mbps. De uploadsnelheid gaat daarbij van 128Kbps naar 384Kbps, meldt tweaker _Mystikal_. De snelheidsverhoging zet de Surf & Mail data-abonnees daardoor over naar courante snelheden.

KPN heeft dit inmiddels aan Tweakers.net bevestigd dat deze informatie klopt, maar dat deze alleen van toepassing is op Surf & Mail data-abonnementen die tot begin 2011 werden verkocht. De fair use policy blijft van toepassing en ook de overige voorwaarden blijven gelijk, inclusief de contractduur

Het gebeurt niet vaak dat de snelheden van mobiel internet kosteloos worden verhoogd. Bij vast internet is dat veel gebruikelijker. Vaak moet een nieuw abonnement worden afgesloten om van hogere snelheden via het mobiele netwerk gebruik te maken. De nieuwe snelheden gelden vanaf deze maand, aldus KPN.